Blogg

Nyhet
Kaffe
Frukost
Erbjudande
Kakor
Katalog
Kunskap
Recept
Specialkaffe
Te
Sommarsmak
Kaffemaskin
Kylda drycker
Läsk
Leveranser
Service
Stockholm
Barista Corner
Jul
SMAK-klubben
Certifiering
Vattenkylare
Trender
Påsk
Food Corner by HGM
Tävling
Jobba hos oss
Omtanke

Lista efter år

kaffebonor080430-34.jpg

HGMs Bönologi - del 2

Myter och sanningar om kaffe

Det är en myt att kaffe är urindrivande. En stor kopp innehåller normalt 330 milligram koffein, för att drycken ska bli uttorkande måste den innehålla minst 550 milligram.

Personer med högt blodtryck brukar undvika kaffe. Flera undersökningar visar att de borde göra tvärtom. En studie på 27 000 kvinnor gjord av forskare på University of California visar att de som dricker upp till tre koppar kaffe om dagen har 24 procent mindre risk att drabbas av hjärtsjukdomar.

Mycket tyder på att drycken snarare förebygger sjukdomen. En japansk studie visar att de som dricker två koppar om dagen löper hälften så stor risk att drabbas av cancer som andra.

Koffein gör att dina ben absorberar lite minder kalcium, vilket kan leda till högre risk för frakturer. Men om du föredrar din kopp vi, med mjölk, försvinner den risken.

En rejäl kopp kaffe får dig att må bättre. Den gör dig mer energisk, alert och social, visar forskning från John Hopkins school of medicine i Baltimore. Men det gäller bara vana kaffedrickare. Den rostade bönan kan till och med skydda dig mot depression.

Studier tyder på att ett par koppar om dagen minskar risken för Parkinsons, Alzheimers och typ 2-diabetes. Koffeinet verkar bland annat skydda hjärnan från skadliga effekter av kolesterol.

Källa: Kaffe Kaffe KaffeKategoriserat under: