Blogg

Nyhet
Kaffe
Frukost
Erbjudande
Kakor
Katalog
Kunskap
Recept
Specialkaffe
Te
Sommarsmak
Kaffemaskin
Kylda drycker
Läsk
Leveranser
Service
Stockholm
Barista Corner
Jul
SMAK-klubben
Certifiering
Vattenkylare
Trender
Påsk
Food Corner by HGM
Tävling
Jobba hos oss
Omtanke

Lista efter år

kaffebonor080430-34.jpg

HGMs Bönologi - del 7

Fyra steg till ditt favoritkaffe. Låt dina gäster testa tre olika sorters bönor. Mal kaffebönorna och spara några hela bönor av varje sort. Det kan vara spännande att under kaffeprovningen jämföra bönorna och se hur de skiljer sig från varandra, i både färg, utseende, smak och konsistens. Brygg de olika kaffebönorna som vanligt och häll upp kaffet i koppar. Låt gästerna "sörpla" i sig kaffet med en matsked. Låt kaffet vila en stund i gommen och på tungan. Koncentrera er på smaker som syrlighet, sötma, beskhet, kanske kanel eller choklad. Munnen ska sköljas med vatten mellan de olika kaffesorterna. Kom ihåg - när det gäller kaffeprovning finns det egentligen inga regler - låt lusten och nyfikenheten styra. Att dricka kaffet med socker och /eller mjölk går också alldeles utmärkt.

Källa: Kaffe Kaffe Kaffe



Kategoriserat under: