Blogg

Nyhet
Kaffe
Frukost
Erbjudande
Kakor
Katalog
Kunskap
Recept
Specialkaffe
Te
Sommarsmak
Kaffemaskin
Kylda drycker
Läsk
Leveranser
Service
Stockholm
Barista Corner
Jul
SMAK-klubben
Certifiering
Vattenkylare
Trender
Påsk
Food Corner by HGM
Tävling
Jobba hos oss
Omtanke

Lista efter år

tepåse.jpg

Tepåsens uppkomst

De påsar som används idag ska ha uppfunnits 1904. Den amerikanske teimportören Thomas Sullivan skickade några teprover i sidenpåsar till sina kunder. De upptäckte att de små påsarna var mycket praktiska när de skulle koka te. När efterfrågan sedan ökade användes tunt bomullstyg till de behändiga små påsarna istället för siden och slutligen papper.

När det blev alltmer vanligt med teförfalskningar genom färgning och uppblandning med andra växtprodukter kom en engelsman på en idé. Han sålde te i  förseglade papperspåsar med sitt namn som säkerhetsgaranti. Eftersom försäljaren använde klister för att försluta påsarna tog teet till sig smak från papperet, vilket gjorde att det smakade unket. Till sljut lyckades en ingenjör från en tefirma i Dresden utveckla en förpackningsmaskin tör te. Med den kunde han tillverka de praktiska tepåsarna utan att använda klister.

Numera kan man inte tänka sig att vara utan tepåsarna i vardagslag. Tepåsens form är inte lika viktig storleken. Teet får inte vara så tätt packat att det förhindras att svälla. Tepåsens kvalitet har nu förbättrats avsevärt, även om det finns skillnader.Kategoriserat under: