Blogg

Nyhet
Kaffe
Erbjudande
Kakor
Katalog
Kunskap
Recept
Specialkaffe
Te
Sommarsmak
Kaffemaskin
Kylda drycker
Läsk
Leveranser
Service
Stockholm
Barista Corner
Jul
SMAK-klubben
Certifiering
Vattenkylare
Trender
Food Corner by HGM
Jobba hos oss
Omtanke

Lista efter år

sodalicious.jpg

Ekoläsk som ger mersmak!

Vår Citronläsk är gjord på helt naturliga ingredienser. Basen är som det skall vara, på ekologiskt rårörsocker, ekologisk citronsaft och lite ekologisk apelsinsaft förstärkt med äkta citronarom från ekologiskt odlade citroner. Syran har vi balanserat med vanlig citronsyra. Eftersom det handlar om helt naturliga produkter finns det askorbinsyra (C-vitamin) i för att den naturliga färgen ska behållas och för att undvika skiktning av smakerna används en liten del naturlig pektin och johannesbrödkärnmjöl, vilket är mjöl från en baljväxt som bland annat växer kring Medelhavet. Inga konserveringsmedel används.

 Vi har försökt hålla sockerhalten så låg som möjligt och kan därför stolt meddela att Sodalicious Citron endast har 7,7g kolhydrater.

Sodalicious Apelsin är som alla våra läsk, alltså helt gjord på naturliga ingredienser. Basen är på ekologiskt rårörsocker, ekologisk apelsinsaft förstärkt med äkta koncentrerad apelsinarom från ekologiska apelsiner och lite morotssaft. Syran har vi balanserat med citronsyra. Än en gång eftersom det handlar om helt naturliga produkter finns det askorbinsyra (C-vitamin) i för att den naturliga färgen ska behållas och för att undvika skiktning av smakerna används en liten del johannesbrödkärnmjöl, vilket är mjöl från en baljväxt som bl a växer kring medelhavet. Inga konserveringsmedel används. 

Sodalicious Apelsin endast har 7,9g kolhydrater.

Vår Cola är gjord på helt naturliga ingredienser. För smakens skull använder vi oss av riktigt ekologiskt rörsocker, extrakt från riktiga kolanötter och naturliga smakoljor från bland annat citron. Syran i smaken har vi reglerat med vanlig citronsyra och viktigast av allt, det finns inga konserveringsmedel i Sodalicious Cola. Colan innehåller dessutom naturlig koffein ifrån kolanöten vilket innebär att inget koffein är tillsatt förutom det naturliga innehållet. Färgen kommer inte av karamellfärg (e150 c-d), som framställs på kemisk väg. Vi har använt oss av ekologisk rissirap som vi långsamt har karamelliserat till rätt färg. Vi har försökt hålla sockerhalten så låg som möjligt och kan därför stolt meddela att Sodalicious Cola har 30% mindre socker än vanlig Cola, nämligen endast 7,3g kolhydrater.

Vår premiumprodukt, Sodalicious Rabarber,  är en läsk som innehåller 25% ren pressad ekologisk rabarbersaft. Det är en frisk och lite sträv läsk som med fördel kan användas som blandning i drinkar eller bara som en frisk törstsläckare med smak av sommar. Smaken är fräsch tack vare att rabarbern inte blivit kokad. Vi tillsätter som vanligt kolsyra lätt och ekologiskt rårörsocker, dock endast 6,1g per 100ml. För färgens skull lägger vi till lite ekologisk rödbetssaft. Inga konserveringsmedel används och inga andra tillsatser. Renare än så här blir det inte. Rabarbern odlas, skördas och pressas i ett projekt för funktionsnedsatta och ger dem en meningsfull sysselsättning.

Läs mer på sodalicious.se


Kategoriserat under: