Blogg

Nyhet
Kaffe
Erbjudande
Kakor
Katalog
Kunskap
Recept
Specialkaffe
Te
Sommarsmak
Kaffemaskin
Kylda drycker
Läsk
Leveranser
Service
Stockholm
Barista Corner
Jul
SMAK-klubben
Certifiering
Vattenkylare
Trender
Food Corner by HGM
Jobba hos oss
Omtanke

Lista efter år

grönlogo.png

Hållbara certifieringar - vad innebär dem?

 

 

 

 

 

 

UTZ 

UTZ är en oberoende certifiering som kräver att man följer deras uppförandekod som täcker allt ifrån goda jordbruks- och affärsmetoder till sociala och miljöbetingade kriterier.

 

KRAV är en svensk kontrollförening för ekologisk produktion. Inga kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel eller genmodifierade organismer (GMO) får användas. Eftersom märkningen även ställer krav på arbetsvillkor och arbetsmiljö måste kaffet vara ekologiskt odlat enligt KRAV:s kriterier och i tillägg även ha en UTZ, Fairtrade eller Rainforest Alliance certifiering när det gäller kaffe.

 

FAIRTRADE är en oberoende produktmärkning som ser till att skapa förutsättningar för odlare och anställda att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Fairtrade främjar också ökad miljöjhänsyn och omställning till ekologisk produktion.

 

EU EKOLOGISK är EUs märkning för ekologiskt jordbruk. Symbolen innebär att livsmedelstillverkarna, och jordbrukarna de fått råvaran från, har uppfyllt EU-regler för ekologisk mat och dryck.

 

RAINFOREST ALLIANCE certifieringen skyddar natur, djurliv och ekosystem. De anställda får anständiga löner och bra bostäder. Rainforest Alliance verkar även för att skapa tillgång till hälsovård och utbildning.

 

Klicka på logotyperna för mer information på respektive hemsida

 

 

 

 Kategoriserat under: